Krachtstroom aanleggen in Nijmegen

Wilt u zware machines in gaan zetten voor uw bedrijf, overschakelen naar inductie koken of heeft u plannen voor een bubbelbad? Dan verbruikt u straks meer energie dan de gemiddelde verbruiker. Bij Jaro Elektro Service kunnen we u helpen aan een 3-fasenaansluiting of krachtstroom voor u aanleggen in Nijmegen. We zijn te bereiken via 0486 - 72 53 00 en het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Nijmegen

De term krachtstroom wordt regelmatig gebruikt als synoniem voor een 3-fasen aansluiting. Toch is dat niet helemaal correct. Krachtstroom wordt eigenlijk alleen gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen betreft het vrijwel altijd een 3-fasen aansluiting wanneer het over krachtstroom gaat.

Met een 3-fasen aansluiting krijgt uw aansluiting drie maal een stroomvoorziening van 25 ampère (de stroomsterkte). Daardoor komt er ter vervanging van de gewoonlijke een maal 230 volt nu drie maal 230 volt (elektrische spanning) de groepenkast binnen. Door de toegenomen spanning kunt u apparaten gaan gebruiken die een grotere energiebehoefte hebben.

Denk bijvoorbeeld aan een bubbelbad, een laadpaal of een inductiekookplaat. Bij een standaard 1-fase aansluiting zouden deze apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de stroom nu over 3 fasen wordt verdeeld is dat niet het geval.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Zwaardere machines hebben in aanvulling op een 3-fasen aansluiting ook daadwerkelijk krachtstroom nodig. Deze apparaten vragen niet alleen meer elektriciteit maar ook meer stroomspanning. De gebruikelijke 230 volt die huishoudelijke apparaten nodig hebben is voor dit soort machines niet genoeg.

Bij krachtstroom wordt een spanning van 400 volt gecreëerd. Voordat u de krachtstoom kunt gebruiken zal de groepenkast hier eerst op ingesteld moeten zijn. Pas dan is het mogelijk om de zware machines te laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Nijmegen?

Naast een elektricien heeft u voor een 3-fasen aansluiting en krachtstroom ook uw netbeheerder nodig. Daar kunt u een verzwaring van uw aansluiting aanvragen. Het is hierbij wel van belang dat uw groepenkast is uitgerust met een 3-fasen hoofdschakelaar.

Ontbreekt zo’n schakelaar nog dan kunnen wij deze plaatsen. Even als het benodigde Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten waar apparaten voor een krachtstroom of 3-fasen aansluiting gebruik van maken. Dat type stekkersysteem zorgt ervoor dat de stroom uit de verschillende fasen evenredig verdeeld wordt.

Contact met Jaro Elektro Service voor krachtstroom aanleggen in Nijmegen

Zou u graag een 3-fasen of krachtstroom aansluiting willen laten aanleggen? Of is het nog niet helemaal duidelijk of u een verzwaarde aansluiting nodig heeft? In Nijmegen kunt u rekenen op Jaro Elektro Service. Ook voor advies op maat.

Wij zorgen graag voor uw nieuwe aansluiting en helpen u met alle benodigdheden. Of het nou een 2-fasen, een krachtstroom of een 3-fasen aansluiting betreft. Neem contact op via 0486 - 72 53 00 of vraag een offerte aan via het contactformulier.