Groepenkast vervangen of uitbreiden in Nijmegen

Zoekt u een vakman die in Nijmegen uw groepenkast kan uitbreiden of vervangen? Wellicht heeft u een verouderd exemplaar of heeft u kortgeleden geïnvesteerd in nieuwe elektrische apparatuur. Beide zijn een goede aanleiding om de groepenkast aan te pakken.

En wij van Jaro Elektro Service kunnen u daar bij helpen. Bel ons op 0486 - 72 53 00 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Dan zullen wij zorgen voor een uitmuntend werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Nijmegen?

De twee belangrijkste redenen voor het vervangen van een groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak. Een groepenkast gaat gemiddeld zo’n 15 tot 20 jaar mee. Als de groepenkast al ouder is zult u sneller ongemak ervaren en neemt de kans op een onveilige situatie mogelijk toe.

Schakelaars kunnen bijvoorbeeld inbranden en aardlekschakelaars weigeren soms dienst. Dat kan brandgevaar opleveren en voor andere levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar er kan nog meer misgaan.

Omdat het aantal elektrische apparaten dat we gebruiken blijft toenemen en ze ook steeds krachtiger worden hebben gedateerde groepenkasten het moeilijk. Als er meerdere apparaten uit eenzelfde groep op hetzelfde moment worden gebruikt kan dat tot overbelasting leiden. Met als gevolg dat er regelmatig stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Nijmegen?

Bij overbelasting van bepaalde groepen hoeft een groepenkast niet per se vervangen te worden. Vaak is het ook mogelijk om de huidige groepenkast uit te breiden. In dat geval wordt er een groep of meerdere groepen toegevoegd.

Met deze aanpassing wordt de stroom evenrediger over de groepen verdeeld. En mocht u een grootverbruiker als een sauna of jacuzzi willen aanschaffen kunnen we hier een aparte groep voor aanleggen. Hetzelfde is wenselijk bij een overstap naar elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Ieder pand en elke woning heeft een groepenkast. Op die plek komt de stroom het pand binnen en wordt het langs verschillende groepen over de woning verdeeld. Elke groep levert dus stroom aan een deel van het huis.

Als er meerdere apparaten van dezelfde groep op hetzelfde moment worden ingezet bestaat er een kans op overbelasting. Bij overbelasting of kortsluiting van een bepaalde groep slaat de groepstop uit. Of anders mocht dat niet gebeuren, de aardlekschakelaar. Het is dus in wezen een veiligheidssysteem dat voorkomt dat het serieus mis gaat bij overbelasting.

Contact met Jaro Elektro Service voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Nijmegen

Wilt u de kans op gevaarlijke situaties verkleinen door een gedateerde groepenkast te laten vervangen? Of wilt u graag een groepenkast laten uitbreiden om het gebruiksgemak van de elektrische apparaten te verhogen? In Nijmegen kunt u terecht bij Jaro Elektro Service. Bel 0486 - 72 53 00 of vraag een offerte aan via het contactformulier.